Yoga en Zo

IMG_7335

Marciel Witteman is (scenario) schrijver, en schrijfdocent. Om niet helemaal krom te groeien achter de computer, beoefent ze yoga sinds 2000. Ze heeft haar yogadocentenopleiding bij Gert van Leeuwen van het Critical Alignment Yoga instituut gevolgd. Ze beoefent daarnaast de WA-meditatieve eutonie, een Vlaamse lichaamsbewuste meditatievorm, om de meditatieve kant van haar yogabeoefening extra verdieping te geven. Ze probeerde verschillende stijlen en bezocht vele Amsterdamse yogascholen voor haar boek ‘In Yogaland’ (Balans, 2009). Ze blijft onderzoeken want yoga is springlevend en ontwikkelt gestaag door. Ze bekwaamt zich momenteel o.a. in de Restorative alignment yoga, heel geschikt voor mensen die herstellen van blessures, en voor ouderen.

Wekelijkse vaste yogalessen

maandag:  (ouderen) stoelyoga  11u  Donkerelaan Aelbertsberg in Bloemendaal
woensdag:  algemeen 18u, meditatie 20u YogaLab Koningsstraat 36 Amsterdam  (https://www.yogalab.nl/)
zaterdag: algemeen 9u30-11u  YogaLab Koningsstraat 36 Amsterdam  (https://www.yogalab.nl/)
zondag: ZOMERSEIZOEN tuinyoga Schellingwoude (samen met Katinka de Maar) 11u tuinpark Rust en Vreugd Paterslaan 10 Schellingwoude

Ik kom naar je toe met mijn lessen:

Basiscursus critical alignment Een kennismaking met alle facetten van de critical alignment yoga. Dagdeelworkshop, weekendworkshop, 5- of 10 lessenpakket. Ik kom naar  jouw stad of dorp. Ik neem tools en evt. matjes mee. Op maat en op aanvraag.

Algemene les 90 min. standaardles van 90 minuten: ontspanning, adem, beweging, kracht en coördinatie in beweging en houding. Altijd een omgekeerde houding aan het eind van de les, voor de eindontspanning.

Stoelyoga voor bedrijven speciaal voor bedrijven voor de mensen met de stijve schouders en bovenruggen: yoga vanuit je ‘luie’ stoel. Voor wie yoga wil doen tijdens of tussen de werkzaamheden door. Yoga in de dagelijkse activiteiten leer je zo ook snel toepassen! Bel me voor een proefles voor jouw afdeling.

Stoelyoga (voor ouderen) vanuit de stoel zijn er heel veel alignment oefeningen te doen, voor mensen die niet op de grond kunnen en/of willen oefenen.

Fifty-les 60 min. yoga voor de ’50-plusser’ en voor iedereen die een 90 minuten klas te zwaar vindt. Omgekeerde houdingen zijn geen vast onderdeel.

Privéles /yogacoaching 60 min. Geweldig voor de drukbezette zakenman en -vrouw, die maar weinig tijd hebben. Eén op één is een fantastische manier om kennis te maken met deze uitgebreide prachtige en soms complexe yogavorm. Zeker als je klachten hebt, zoals pijn in de nek, schouders en lage rug. Doe jezelf of een ander een privé sessie cadeau. Bij jou thuis of in de Yoga Lab yogastudio in Amsterdam.

Yoga dagdeel workshops Inspirerende Critical Alignment en Natural Alignment basis en gevorderden specials. Ideaal als je in je studio eens iets nieuws wilt aanbieden. Geeft verdieping aan de andere yogavormen. Op aanvraag.

Voor meer info over lessen en prijzen: bel Marciel 06 17 232 787, of zie de contactpagina.

 

Mini interview met Marciel voor en door Yoga Lab:

Waarom doe je yoga? ‘Yoga houdt me dicht bij mezelf, en houdt me constant in contact met een creatieve onderstroom; want dat is wat yoga je o.a. leert: go with the flow, heerlijk!’

Hoe breng je yoga naar je dagelijks leven? ‘Door er dagelijks mee bezig te zijn; lesgeven of nemen, en altijd nieuwsgierig te blijven en open te staan voor nieuwe ontwikkelingen. Ik probeer ook zo veel mogelijk kleine oefeningetjes in m’n ‘gewone’ dagelijkse leven te integreren.’

De belangrijkste les die yoga je leerde? ‘Hoe in contact met de omgeving te zijn zonder mezelf te verliezen. Heel stichtelijk maar het is heel waar! ’

Wat is kenmerkend voor een yogales van Marciel? ‘Ik denk dat ik creatief en enthousiasmerend ben en mensen heel goed mee kan krijgen met m’n stem en aanspreekwijze. En terwijl er serieus gewerkt wordt, weet ik het leuk te brengen, al zeg ik het zelf.’