Gratis: vrienden!

IMG_1285

Een OVOG (ontzettend vette ochtend gedachte) in het kader van Grootste Belang in het nieuwe jaar: bijna belangrijker dan gezondheid, lezen, schrijven, yoga, goed eten, buiten wandelen, hardlopen, soepele voeten, etcetera, is vriendschap! Soms belangrijker bijna dan familie. Die trekken nog wel eens een eigen plan, en willen niet meewerken aan idealistische wereldbeeld gedachten. (De vrienden ook niet allemaal trouwens).

Voordelen van vrienden; gratis, het geeft een goed gevoel, je kan ermee lachen én huilen, het ontspant en relativeert, ze blijven van je houden ook al ben je soms onverstandig, ze zijn helpdesk en psycholoog. En nog veel meer. ps je moet al deze dingen ook voor hen zijn natuurlijk; nooit vergeten.

Hoe maak je dan vrienden vraagt de eenzame  persoon zich wellicht af? Gewoon aardig zijn voor je medemens, dan heb je er zo 100. Wel oppassen want het kan in de papieren lopen zoals bij mij; ik coach en geef les en vind mijn ‘klanten’ meestal zo leuk dat ik ze geen geld wil vragen voor mijn schrijf, yoga, gezondheid- en levensadviezen. Als je geen geld vraagt voor aardig zijn, krijg je nog meer vrienden, pas maar op. Ik ben er nog steeds niet uit. Hopelijk gaat de tv serie dit jaar eindelijk door. Ik heb nu wel een agent die gaat onderhandelen. Krijg ik daar tenminste voor betaald.

Vanavond eetfeestje vanwege de 20ste verjaardag van mijn tweeling. Ik zal morgen de foto posten van familie en vrienden. Ik heb niet iedereen kunnen uitnodigen: sorry, het is natuurlijk hun verjaardag en VOL. ps nemen jullie een fles goeie biologische wijn mee? Of appeltaart, of gezonde bitterballen. Of alledrie.

Nog even voor 2015: Mijn goede voornemen van dit jaar: nog meer vrienden maken. Nog beter op m’n lichaam letten. Een ontzettend goed magazine maken; met m’n vrienden!

Tip voor jullie: Nog beter op je lichaam letten, en, mij helpen met het magazine (please)!

Liefs van julie (blog)vriendin Marciel

Vragen? Mail me maar: info@marcielwitteman.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>